H-I-J-K
Up A-B C-D E-F-G H-I-J-K L-M-N O-P-Q-R S-T-U-V W-X-Y-Z

 

H

HAPPY DAYS

AVRO  van  21-mei-1977  tot  27-juli-1978  -  19 afleveringen.
VOO     van  17-oktober-1982  tot  ?

Gary Marshall had in 1971 voor ABC een pilot opgenomen, getiteld "New Family in Town". Het werd echter geen serie en daarom besloot ABC het uit te zenden als een aflevering van de TV-serie LOVE, AMERICAN STYLE. Dit was een zogenaamde anthology-serie, dat betekent dat elke aflevering een afgerond verhaal was, met verschillende acteurs. In deze serie waren er zelfs meerdere korte verhalen per aflevering. 
De  pilot van Gary Marshall werd uitgezonden op 25-februari-1972 onder de titel "Love and the happy days". Het ging over twee scholieren van een middelbare school in de 50er jaren, gespeeld door Ron Howard als Richie Cunningham en Anson Williams als Potsie. Richie's vader Howard werd gespeeld door Harold Gould, moeder Marion door Marion Ross en zusje Joannie door Susan Neher.

De belangrijkste gebeurtenis die ervoor zou zorgen dat het toch een TV-serie zou worden was de speelfilm "American Graffiti" die George Lucas in 1973 uitbracht. Het was het begin van "50er jaren nostalgie". Een van de hoofdrollen was voor Ron Howard en dat was het moment dat ABC aan de pilot van Gary Marshall dacht. Men besloot er toch een TV-serie van te maken. De grootste Rock 'n' Roll-kraker ooit, "Rock Around the Clock" was een belangrijk onderdeel van "American Graffiti" en Charles Fox en Norman Gimbel maakten een tune die aan dat nummer moesten refereren.

Toen de serie als HAPPY DAYS in 1974 van start ging had het Bill Haley's "Rock around the clock" als begintune en een instrumentale versie van de Fox-Gimbel tune als slottune. De cast was iets anders dan de pilot uit 1971-1972: Tom Bosley werd vader Howard Cunningham en Erin Moran werd zusje Joannie. Henry Winkler had een kleine rol als Fonzie.

De serie had maar matig succes en ik heb de 19 afleveringen gezien die de AVRO heeft uitgezonden en kan me herinneren dat ik er niet veel aan vond. In de 19e aflevering: "Who's Sorry Now?", komt Richie's oude vriendin Arlene Nestrock terug uit Milwaukee en wil verkering met Richie. Dit refereerde aan de aflevering uit LOVE, AMERICAN STYLE en er waren verschillende flashbacks naar die aflevering.

Maar langzaamaan werd de serie uitgebouwd. Donny Most kwam erbij als Ralph Malph en de rol van Fonzie werd steeds belangrijker. In 1976 was HAPPY DAYS een van de populairste series van dat moment en was de tune inmiddels vervangen door de orginele Fox-Gimbel compositie, dat hoog in de Billboard hitparade kwam. Waarschijnlijk door het succes in Amerika begon de AVRO in 1977 met de serie in Nederland, maar wel met de afleveringen die ook in Amerika niet succesvol waren. De AVRO hield het na een jaar voor gezien. Toen Radio Veronica als de Veronica Omroep Organisatie de Publieke Omroep kwam versterken, maakten ze die fout niet: ze begonnen met de betere afleveringen. Het was toen al 1982, en "Grease" was al in 1978 een groot succes geweest, maar de 50er jaren leefde nog steeds onder ons, zeker als het gepaard ging met zo'n kleurrijke figuur als Fonzie.

LINK: Desilu Web;

HAZEL

KRO  van  20-oktober-1964  tot  15-juli-1967  -  26 afleveringen.

Shirley Booth (Thelma Booth Ford) speelde de rol van HAZEL in de gelijknamige TV-serie die werd bedacht door Ted Key als stripfiguur voor de Saturday Evening Post. Hetzelfde was het geval met de TV-serie DENNIS THE MENACE (niet van Ted Key, maar van Hank Ketcham).

 

HERMAN EN DE ZES

KRO  van  22-april-1980  tot  27-mei-1980  -  6 afleveringen.

Een vervolg op de TV-serie DIE SELTSAMEN ABENTEUER DES HERMAN VAN VEEN.

 

HOKUS POKUS, DAT KAN IK OOK

 

I

I LOVE LUCY

NCRV  van  2-januari-1978  tot  18-december-1978  -  43 afleveringen.

Aan de wortel van I LOVE LUCY lag de radioserie "My favorite Husband", waarin Lucille Ball het personage ontwikkelde van Lucy Ricardo uit I LOVE LUCY.

De radio-serie "My Favorite Husband", die CBS naar de TV wilde halen, maar wat uiteindelijk I LOVE LUCY werd, werd in 1953 alsnog door CBS naar de TV gebracht.
MY FAVORITE HUSBAND liep tot 1955 met als Liz Cooper (Lucille's vroegere rol, waarop ze Lucy Ricardo op baseerde) Joan Caulfield, en in het laatste seizoen Vanessa Brown.

I LOVE LUCY was niet alleen maar een goede comedyserie, maar ook het revolutionaire begin van de gefilmde situation comedy's mèt live publiek. Feitelijk kwam dat, doordat Lucy en Desi in Beverly Hills woonden en de televisie-programma's live vanuit New York kwamen. Het idee om de afleveringen op film op te nemen kwam van Lucy en Desi zelf. De bazen van CBS waren daar aanvankelijk helemaal niet blij mee, maar dankzij het doorzettingsvermogen en de financiële investering van Lucy en Desi werd het de belangrijkste ontwikkeling in de Amerikaanse TV-geschiedenis. Het heeft ook Lucy en Desi geen windeieren gelegd, want ook andere TV-series wilden gebruik maken van deze techniek. OUR MISS BROOKS was de eerste en er zouden er meer volgen, waarmee de productiemaatschappij van Desi en Lucy: "DesiLu", tot een ware televisiefabriek zou uitgroeien.

Hoewel I LOVE LUCY de eerste serie was van Lucille Ball, was het de laatste van alle Lucy-series die we in Nederland te zien kregen. THE LUCY-DESI COMEDY HOUR was de eerste. Daarna volgde THE LUCY SHOW, door vooral VARA en NCRV uitgezonden. HERE'S LUCY was weer een NCRV aangelegenheid, evenals de laatste: I LOVE LUCY.
Op 3-maart-1978 zond de NCRV een Special uit rond Lucille Ball.
"LUCY" - een speciaal show-programma, opgedragen aan Lucille Ball, door de NCRV uitgezonden op 4-februari-1991. Met o.a Sammy Davis Jr., Gale Gordon, Vivian Vance en vele anderen.
In 1995 maakte de KRO een tv-serie gebaseerd op de oude Lucy-shows onder de titel: LINDA, LINDA.
Vlak voor de oudejaarsconference van Freek de Jonge op 31-december-2000 zond de VARA een mooie documentaire uit over Lucille Ball.

"Recorded Live before a studio-audience". I LOVE LUCY was de eerste show waarin dat gebeurde. Het was de techniek die bedacht werd door Desi Arnaz en zo goed bleek, dat het tot nu toe nog steeds wordt gebruikt. Ook op cameragebied was Desi vooruitstrevend:

er werd veelal gefilmd met drie camera's wat veel tijd kostte om te editen. Bij live-televisie wordt er naar drie monitors tegelijkertijd gekeken en beslis je ter plekke welke camera je kiest.
Men bedacht naar dit idee een oplossing die "Desilu's Four-headed Monster" genoemd werd en waarbij drie filmrollen gesynchroniseerd dmv de soundtrack tegelijkertijd bediend kon worden. Het kostte Desilu $3500,-.

I LOVE LUCY werd binnen korte tijd, 5 maanden, een van de meest bekeken programma's op de Amerikaanse TV. De helft van alle TV's stonden toen op I LOVE LUCY afgestemd en daarmee stond de serie op de 3e plaats.
In de drie jaren daarop stond de serie op de 1e plaats. Alleen in het seizoen 1955-1956 stond het op de 2e plaats, het seizoen daarop weer op de 1e plaats en dat was tevens het laatste seizoen van de orginele serie. Herhalingen waren bij CBS tot 1961 te zien, daarna was de serie ook bij andere stations te zien, tot op heden.
Schrijvers van ALLE afleveringen waren: Madelyn Pugh & Bob Carroll Jr.

Schrijfster Madelyn Pugh trouwde met Quinn Martin, een "sound-cutter" bij Desilu, die het tot producer zou brengen van o.a. THE UNTOUCHABLES.

Eind 1957 hadden Lucy en Desi genoeg van de enorme werkdruk en deden ze het rustiger aan met 5 specials van een uur, die werden gesponsord door Ford Motor Company. Later werden deze onder de titel THE LUCY-DESI COMEDY HOUR herhaald. Deze uur-specials waren ook de afleveringen die wij in Nederland voor het eerst te zien kregen.

NCRV  van  26-januari-1963  tot  5-september-1964  -  10 (!) afleveringen.

Hoe deze 10 afleveringen tot stand kwamen is me niet helemaal duidelijk geworden, misschien dat er ook afleveringen van I LOVE LUCY hierbij zaten of LUCY IN CONNECTICUT, hetgeen bestond uit een aantal afleveringen van I LOVE LUCY die bij elkaar één verhaal vormden. Ze werden in Amerika in de zomermaanden van 1960 als herhaling uitgezonden.

Het boek "I Love Lucy", over de geschiedenis van de show en het paar Lucy Ball en Desi Arnaz werd geschreven door Michael McClay. 
Het boek "Desilu, the story of Lucy Ball And Desi Arnaz" werd geschreven door Coyne Steven Sander en Tom Gilbert.
Desi schreef zelf: "A book", een autobiografie dat in 1976 uitkwam.

 

THE INVISIBLE MAN (l)

TV-NOORDZEE  van 16-augustus-1964  tot  12-december-1964  -  13 afleveringen.

Nadat TV-Noordzee uit de lucht was verdwenen was dit een van de TV-series die niet door de Publieke Omroep werd overgenomen.
Het was een Engelse produktie waarin het hoofd van de hoofdrolspeler altijd gehuld was in verband en die daarbij een zonnebril droeg (trendy !!). Heel lang werd geheim gehouden wie de stem was van de onzichtbare Dr. Peter Brady, maar een Engels boek vermeldde vele jaren later de naam Jim Turner en een Amerikaans naslagwerk heeft het over Tim Turner. Die laatste naam is aannemelijk omdat een Tim Turner ook een rol had in één van de afleveringen van de TV-serie.  De man die we zagen werd waarschijnlijk door meerdere mensen gespeeld waaronder de kleine Johnny Scripps. Verder speelden in de serie Lisa Daniely als de zuster van Dr. Peter Brady en Deborah Watling als zijn nichtje.
Twee aardige anekdotes:

de pilot van de serie werd nooit uitgezonden. De onzichtbare man was kleiner van postuur dan in derest van de serie en de stem werd gedaan door Robert Beatty.
Tijdens de opnames van één van de afleveringen zagen twee mannen een motor zonder berijder langskomen. De mannen sprongen erop en wisten de motor veilig aan de kant te krijgen. Daarop kwam uit de zijspan van de motor een man tevoorschijn die de 'helden' mededeelden dat ze zojuist een filmopname hadden verknald. 

Categorieën:

LINK:

K

KIDNAPPED

VARA  van  6-oktober-1979  tot  29-december-1979  -  13 afleveringen.

De Nederlandse titel was "De Ontvoering", maar óók wel "De Avonturen van David Balfour". Dat is niet zo vreemd, omdat het om een TV-serie gaat die gemaakt is naar twee boeken van Robert Louis Stevenson: "Kidnapped" en "David Balfour".

Kidnapped !De serie was een Duits-Engelse productie, wat betekent dat er Duitse en Engelse acteurs in speelde. De Duitser Ekkehardt Belle had de hoofdrol als David Balfour (op de foto links) en een belangrijke rol was weggelegd voor David McCallum als Alan Breck (op de foto rechts). De derde hoofdrol was voor Aude Landry, een Franse actrice, als Catriona, de dochter van een Schotse rebel.

De muziek was van Vladimir Cosma. De titelmuziek heette "David's Song" en werd in een uitvoering van The Kelly Family een hit in Nederland. Het betekende ook de start van een succesvolle carrière voor deze muzikale familie, die ook in ons land weer van zich liet horen eind jaren 90 ("I'm in love with an alien")

Categorieën:

LINK:

KUNT U ONS DE WEG NAAR HAMELEN VERTELLEN, MENEER

KRO  van  22-januari-1972  tot  15-mei-1976  -  45 afleveringen.

De serie ging verder waar het verhaal van "De rattenvanger van Hamelen" ophield. Volgens dat verhaal nam de rattenvanger van Hamelen wraak op de burgemeester van Hamelen, die zijn afspraak niet nakwam die hij met de rattenvanger had gemaakt als deze alle ratten uit Hamelen zou verjagen. De wraak bestond eruit dat de rattenvanger de kinderen van Hamelen ontvoerde op dezelfde manier waarop hij ook de ratten had verjaagd: door te spelen op zijn fluit. De kinderen volgden de rattenvanger als gehypnotiseerd en volgens de legende verdwenen de kinderen in de berg.

De serie laat ons dan zien wat er allemaal gebeurde toen de kinderen "achter" de berg weer tot zichzelf kwamen. Harrie Geelen maakte van elke aflevering een mooie sprookje en Joop Stokkermans schreef de liedjes erbij. Maar niet alleen de kinderen kwamen in dit sprookje in "achter" de berg terecht, maar ook de vier volwassenen Lidwientje Walg (dochter van de burgemeester van Hamelen), Bertram Bierenbroodspot, Aernout (Arnoud) Koffij en Hildebrandt Brom. Samen met de kinderen beleven ze hun avonturen.

Rob de Nijs speelde Bertram, Martin Brozius was Aernout (ook wel Arnoud) en Ab Hofstee was Hildebrandt. Alleen Lidwientje werd aanvankelijk door Ida Bons gespeeld, maar na 5 afleveringen nam Loekie Knol de rol over. Verder waren het de kinderen van het koor van "Oom" Henk van der Velden die rol van de kinderen van Hamelen speelden. Twee namen springen daaruit, Lidy Sluyter en Ivo Brautigam (Barend Stip). Ook kinderen van het Scapino Ballet deden mee in de serie. De verteller was Hans Pauwels.

Helaas is van de serie weinig overgebleven, alleen de 6 laatste afleveringen, die werden uitgezonden tussen 22-nov-1975 en 15-mei-1976 en voor het eerst werden herhaald van 20-nov-1989 tot 25-dec-1989. In 2003 verscheen de musical "Kunt u ons de weg naar Hamelen vertellen, meneer" waarin van de oude cast alleen Loeki Knol meespeelde.

Hoewel er altijd wel nieuwe dingen gebeurde en nieuwe karakters werden geïntroduceerd in de afleveringen, was het toch meer een vervolg verhaal. De genoemde acteurs bij onderstaande afleveringen kwamen dan ook vaak terug in volgende afleveringen.

(Een inhoud van de afleveringen vindt u op deze fantastische site)

De afleveringen 1 t/m 5 werden tussen 17:05 en 17:30 uur op de zaterdagmiddag uitgezonden.

nr. datum titel (introductie van nieuwe karakters en acteurs).
1 22-jan-1972 De berg Paul Meyer - Burgemeester Walg
Johan te Slaa - Pint de Schoenmaker
Paul Deen - Minister Spicht
Ine Veen - Brechtje
2 19-feb-1972 Het land Snak Ine Veen - Machteld de Morsige
Paul Deen - Minister Modderijn
Leen Jongewaard- Gruizel Gruis de dwerg
3 18-mrt-1972 Het telraam van Truuk Henk Molenberg - Truuk, de tovenaar
Wil van Selst - Prins Tor van Sombrië (tovenaarsleerling)
4 15-apr-1972 De prinsen-toto Magda Janssens - Slik, de heks
Johan Sierag -  Prins Olaf
5 13-mei-1972 Minister Modderijn André van den Heuvel - Prins Guurt van Grasp
Frans Kokshoorn - Zwachtel
Luc Lutz - Koning Pipijn
Arnold Gelderman - Rulof
Op 30 september van 19:05 tot 20:00 uur werd een samenvatting van de eerste vijf delen uitgezonden.
Naar Bubblegum - Hamelen !

De afleveringen 6 t/m 21 werden tussen 19:05 en 20:00 uur op de zaterdagavond uitgezonden.

Vanaf deel 6:  Loekie Knol  als  Lidwientje Walg.

nr. datum titel (introductie van nieuwe karakters en acteurs).
6 28-okt-1972 Van de prins geen kwaad Emmy Lopes-Dias - koningin Madelein van Bambergen
Margreet Heemskerk - prinses Madelein
Marnix Kappers - Prins Roelof van Bontibal
Chiem van Houweninge - Prins Koen
Frans Gelderblom - Prins Evert
John Lanting - ambtenaar Ogterop deux
7 25-nov-1972 De rauwe raaier Wim van de Grijn - Prins Koen van Kaan
Paul Meyer - Wortelgroen
8 23-dec-1972 Kerfstok, de fee Loudi Nijhoff - fee Kerfstok
Margreet Heemskerk - prinses Madelein/spook Esmeralda
Marnix Kappers - prins Roelof / broeder Luminol
Rudi Falkenhage - Graaf Edwin / kastelein
Frans Kokshoorn - spook Liechtenstein / dorpeling
Tom van Beek - spook Olof
9 20-jan-1973   (deze uitzending verviel wegens ziekte)
  17-feb-1973 De kuddegeest Pieter Lutz - Ogterop 1
Gerard Cox - Tilanus van Gulik
10 17-mrt-1973 Het hol van de leeuw Willem Nijholt - Stormvogel
Sacco van der Made - waard
Coen Pronk - Jeroen van Aps
11 14-apr-1973 Het reuzenravijn Lex Goudsmit - reus Gondolf
Rita Corita - reuzin Gonda van Hillegom
Gerard Hartkamp - koning Mink van Morpuys
12 12-mei-1973 Weerwolf Wonderwijns Wedkamp Berend Boudewijn - Weerwolf Wonderwijn
Pierre van Ostade - magister Philippus
Ine Veen - wolvin Geurtje

(Deze laatste aflevering van het seizoen was een knipoog naar de bekende kwis van die tijd: (Jos van der Valk presenteert:) De Berend Boudewijn-kwis!, het "spel met 1001 prijzen", onder leiding van quizmaster Berend Boudewijn. Pierre van Ostade was in de "BB-kwis" de secondant, die aankondigingen deed en ("... wat hebben zij gewonnen, Pierre?") de prijzen "weggaf". De quiz werd altijd op dezelfde dag uitgezonden als de Hamelen-serie.

Op 1 september werd een samenvatting van de eerste 12 delen uitgezonden.

nr. datum titel (introductie van nieuwe karakters en acteurs).
13 29-sep-1973 Het gestolen land Diny de Neeff - Fee Troetel
Elly van Stekelenburg - Fee Snoertje
14 27-okt-1973 De bruiden van Dril Andrea Domburg - heks Assia van Karnagel
Betsy Smeets - heks Puck van Spicht
Ellen de Thouars - heks Ludmilla van de Eiken
Hetty Blok - heks Eefje Eénoog
Georgette Reyevsky - heks Ka van de Kikkerberg
Rita Corita - heks Popeya van Schier.
15 24-nov-1973 De lelijke slaapster Hetty Blok - de lelijke slaapster
Wim van de Brink - koning Antifoon
Nell Koppen - koningin Polyhymnia
Wendela de Vos - prinses Genoveva
16 22-dec-1973 Het waternix-schandaal Steije van Brandenberg - Orf, grootvizier van Grasp
Rens van Dorth - waard
Wim Kouwenhoven - Filistijn
Bob de Lange - Patsmodee
Dick Scheffer - Pontius

Het mag duidelijk zijn dat deze 16e aflevering van het seizoen een knipoog was naar het Watergate-schandaal waarin president Nixon centraal stond: vandaar het WaterNIX - schandaal.

17 19-jan-1974 Looie Det van Kalkedot Jan Blaaser - Looie Det van Kalkedot
Henk van Ulsen - Jan Reserve
Kika Mol - Prinses Zwijnhilde
Onno Molenkamp - Koning Pancras
18 16-feb-1974 De poppen van Sijs Andrea Domburg - Zottin Sijs
Bueno de Mesquita - Mijdrecht
Maelys Morel - Prinses Vossestaartje
André van den Heuvel - Ridder van Gil
Margreet Heemskerk - Varkenshoedster
Arnold Gelderman - Schriljoen
19 16-mrt-1974 Gejaagd door de wind  
20 13-apr-1974 Het theehuis van Geerte Enny de Leeuwe - Geerte de theetrol
Mimi Kok - Trol Ambam
Liesbeth Struppert - Trol Trijp
Eva Smit - Trol zonder naam
Ellen Verhey - Trol Tuit
Han Bentz van den Berg - Luchtgeest Lier   !
21 11-mei-1974 De liefde van Lier Arnold Gelderman - Luchtgeest Lier            !
Loes Hensen - nachtwind Holle
Rie Gilhuys - Mutte

Op 4 januari 1975 werd een samenvatting uitgezonden van het afgelopen seizoen.

Vanaf 11 januari 1975 waren de uitzendingen elke week en i.p.v. een uur werden ze weer een half uur.

nr. datum titel (introductie van nieuwe karakters en acteurs).
22 11-jan-1975 Een toeziend oog Reinoud Anders - Elf Schepel
Nanny Cijs - Nimf Nauta
23 18-jan-1975 Zout op een fee  
24 25-jan-1975 Feest in het moeras Hans Otjes - Dwaallicht Lampioen
25  1-feb-1975 De grot van Ardubal  
26  8-feb-1975 Het teken van Niff  
27 15-feb-1975 De Plomp van Tromp Paul Brandenburg - Moerasmonster Tromp
Herbert Joeks - Aardworm Ubag


Tineke Roeffen (Regie) en René Sleven (Productie) in 1975

nr. datum titel (introductie van nieuwe karakters en acteurs).
28 22-feb-1975 De poedelpoel Allard van der Scheer - Veerman Schiermonnik
29  1-mrt-1975 Het heen en het weer Peter Aryans - Meerman Marriman
30  8-mrt-1975 Joringel van Jor Jan Verkoren - Joringel van Jor
31 15-mrt-1975 Een vreemde vogel Andrea Domburg - Rinse, moeder van prins Guurt van Grasp
Wieteke van Dort - Jul
Cok Henneman - bewaker
Ton Schouten - lakei
Ton Merkelbach - lakei
--- 22-mrt-1975 Geen uitzending in verband met het Eurovisie Songfestival (met Teach-In in Stockholm), dat weliswaar pas om 21:00 uur begon, maar waardoor de Berend Boudewijn kwis naar 19:05 uur verschoof en "Hamelen" dus moest wijken.
32 29-mrt-1975 De krimpspreuk van Lorre Lei  
33  5-apr-1975 Jut en Jul Hans Otjes - Jut
Wieteke van Dort - Jul
34 12-apr-1975 Een luchtkasteel  
35 19-apr-1975 De kouwe Kermis Marlies van Alcmaer - hertogin van Falda
Jules Croiset - Augustijn
Henk van Ulsen - Ranonkel
36 26-apr-1975 Het hoofd van Jut  
37  3-mei-1975 De gaten van War  
38 10-mei-1975 Onder één hoedje  
39 17-mei-1975 De steen der Dommen  

Op 22 november 1975 begon het laatste seizoen van de serie. Dit zijn ook de nog bewaarde afleveringen die in 1989 zijn herhaald. De orginele uitzendingen werden weer verlengd naar 50 minuten, maar verhuisden weer naar de zaterdagmiddag. En daarmee werden de afleveringen 1 keer in de vijf weken uitgezonden.

nr. datum titel (introductie van nieuwe karakters en acteurs). 1989
40 22-nov-1975 Een toeziend oog Reinoud Anders - Elf Schepel
Nanny Cijs - Nimf Nauta
20-nov

S

 6-dec-1975


Liedjes uit Hamelen. Vertelster: Elisabeth Versluys

 
41 27-dec-1975 De gast van Wamp Willem Nijholt - Clovis
Jan Hundling - Nifterik van Spa
Elisabeth Versluys - Wenzela, de ijsheks en
Elisabeth Versluys - Brechtje de Wijn
Paul Meyer - burgemeester van Hamelen
Ivo Brautigam - Barend Stip
27-nov
42 31-jan-1976 Wenzela de heks Ellen de Thouars - heks Ludmilla
Tom van Beek - Simon Bierenbroodspot
Paul Deen - Meester Spicht
Carol van Herwijnen - Goudriaan
4-dec
43  6-mrt-1976 Het ijspaleis   11-dec
44 10-apr-1976 De poeder van Poo Johan Schmitz - koning Zwankezwaan
Henk van Ulsen - Hoornik
Paula Majoor - prinses Gale
Tjerk Rademaker - wachter
Bob Jouby - wachter
18-dec
45 15-mei-1976 Het zwaard van Golf Rob de Nijs - Bertram Bierenbroodspot
Loeki Knol - Lidwientje Walg
Martin Brozius - Aernout Koffij
Ab Hofstee - Hildebrandt Brom
John Lanting - ambtenaar Ogterop Deux
Will van Selst - prins Tor van Sombrië
Margreet Heemskerk - prinses Madelein
Jan Hundling - Nifterik van Spa
Tom van Beek - Simon Bierenbroodspot
Carol van Herwijnen - Goudriaan
Paul Meyer - burgemeester Willem Walg
Willem Nijholt - Clovis
25-dec

Slot

Categorieën: kinderen

LINK: Bubblegum, Hamelen.