Diff'rent ...
Up Paul Petersen Jan & Jan Lidy Sluyter Erin Murphy Family Affair Diff'rent ... Father knows .. DesiLu Julie & Judy Patty Duke

 

DANA PLATO en GARY COLEMAN / VARAGIDS Dana Plato speelde in de serie DIFF'RENT STROKES de rol van Kimberly Drummond van 1978 tot 1984. Ze was 13 jaar oud toen de serie begon en 20 jaar oud toen ze uit de serie werd geschreven wegens een zwangerschap - in de serie ging ze studeren in Parijs!

Al tijdens de serie bleek ze maar moeilijk met het succes om te kunnen gaan (ze kwam soms dronken op de set), maar na de serie ging het steeds slechter met haar. Ze had alcohol en drugsproblemen en in 1991 deed ze een gewapende overval op een videotheek in Las Vegas.Ze verklaarde dat ze dat deed om de huur te kunnen betalen.

In 1992 werd ze gepakt omdat ze probeerde aan Valium te komen via een vals recept.  Ze vertelde reporters dat ze blij was gepakt te zijn omdat ze anders misschien aan een overdosis dood had kunnen gaan.

In 1999 werd ze bewusteloos gevonden in het huis van de ouders van haar verloofde. Bij aankomst in het ziekenhuis was ze overleden. De eerste diagnose was dat ze de pijnkiller Loritab had ingenomen samen met Valium en toen was gaan slapen.Het leek aanvankelijk op een ongeluk, maar later was het oordeel: "opzettelijke zelfmoord". Ze was 34 jaar oud en liet een 14-jarige zoon achter.

=====================================

GARY COLEMAN in 1999 / VARAGIDSGary Coleman was de ster van de serie als de kleine Arnold Jackson. Hij was 10 jaar oud toen de serie begon, maar leek jonger doordat hij een nierziekte had. Net als onze eigen BNN'er Bart zou hij ook klein blijven.

Nadat de serie was afgelopen was hij regelmatig te gast in allerlei talkshows. Hij had echter ook problemen, want zijn ouders en business managers hadden zijn geld in een speciaal pensioenfonds gedaan. Hij moet ongeveer 18 miljoen dollar hebben verdiend in z'n korte carrière, maar toen hij aan het geld kon komen was er maar 220.000 dollar over. Hij klaagde z'n ouders en business- managers aan en kreeg 3.8 miljoen dollar schadevergoeding.

Op de foto hiernaast is Gary nog bewaker in een winkelcentrum. Een "fan" die hem herkende vroeg om een handtekening. Ze was ontevreden met de handtekening en maakte toen vervelende opmerkingen over het feit dat Gary in de vergetelheid is geraakt. Gary pikte dat niet en gaf de vrouw een ferme klap in het gezicht. Ze klaagde hem aan en vroeg een miljoen schadevergoeding. Gary werd veroordeeld tot het betalen van 400 dollar, maar deed ook dat niet. Hij werd gearresteerd in juli 1999 en vroeg de maand daarop faillissement aan, omdat hij een schuld van 72.000 dollar had. Dat is ongeveer het bedrag dat hij als kindster PER AFLEVERING verdiende in DIFF'RENT STROKES.

=============================

Todd Bridges was in de serie de oudere broer van Arnold: Willis Jackson.Hij heeft veel problemen gehad sinds DIFF'RENT STROKES in 1986 uit de lucht ging.

In 1990 schoot hij een zogenaamde crack-dealer neer. Hij werd vrijgesproken van "assault with a deadly weapon".  In 1993 had hij z'n tweede aanvaring met de wet: hij pleitte schuldig aan bezit van drugs en het dragen van een geladen wapen. Januari 1997 werd hij gearesteerd voor het opzettelijk rammen met zijn auto tegen de auto van een vriend, na een ruzie. Ondanks deze problemen is hij in deze jaren toch in een paar films te zien geweest ("Busted", "Homeboys" en "The Sounds of Silence") en was hij te gast in een aflevering van L.A. HEAT (1996).

De laatste jaren gaat het iets beter met hem. Hij was te gast in Lunchtime Specials (geregisseerd door Soleil-Moon Frye/Punky Brewster) en trad samen met Gary Coleman en Dana Plato op in Vibe, een programma gepresenteerd door Sinbad.

Hij is te horen in het nummer "Diff'rent Strokes" als Todd Bridges & The Whatchu Talking 'bout Willis Experience ! op de CD: "Show & Tell: Stormy Remembrance of TV-themes" - dit is een CD met covers van TV-thema's, voornamelijk hardrock versies.

==========================================================