Drie
Up TV-series Een Twee Drie

 

In 1982 was Granada Television bezig met de opnames van de TV-serie THE SPOILS OF WAR. Ze benaderden de Engelse tandarts Peter D. Nelson omdat ze zijn MG wilde lenen voor hun productie.

Museum LogoEen paar jaar later besloot Peter Nelson om een auto-museum te beginnen met beroemde auto's uit TV-series en Film. Hij kocht de Royal Oak Garage, een kleine garage dat midden in het stadje Keswick ligt in het Lake District. Hij knapte de garage op en begon allerlei auto's aan te schaffen. In 1989 werd zijn museum geopend.

 

In het museum staan een aantal auto's die we goed kennen. De T-ford staat er. Deze beroemde auto komt in enorm veel slapstick-filmpjes voor. De T-ford die in het museum staat is een van de vele wagens die het Californische autobedrijf Pacific Auto Rentals verhuurde aan filmmaatschappijen. Misschien dat in deze wagen ooit Stan Laurel en Oliver Hardy hebben gereden.

Overigens: k in het Lake District ligt het plaatsje Ulverston waar zich het enige Laurel & Hardy Museum  in de wereld bevindt. Stan Laurel werd op 16 Juni 1890 in Ulverston geboren.

In het museum bevinden zich ook andere beroemde filmauto's uit Amerika, zoals de Mini Cooper die Peter Sellers gebruikte in de Pink Panther film "A shot in the Dark". Sellers reed er daarna regelmatig priv in en schonk de wagen toen aan Blake Edwards, regisseur van de o.a. de Pink Panther films. Een van de laatste aanwinsten is de pr-historische Flintmobiel, die in 1995 gemaakt werd voor de speelfilm "The Flintstones". Onder de vele andere beroemde wagens, zoals diverse auto's waarin James Bond reed, de Volkswagen Herbie en de vreemde auto uit Chitty Chitty Bang Bang vinden we ook de futuristische wagen, die tevens tijdmachine was, uit de film "Back to the Future". En er is nog meer.

The Munster Koach

Op TV zagen we de Munster Koach nooit in kleur, maar in het museum wl.

Natuurlijk auto's uit TV-series.
De wagens die o.a. te zien zijn: K.I.T.T.  uit KNIGHTRIDER, de Munster Koach uit de serie THE MUNSTERS, de rode Ferrari waarin MAGNUM te zien was, een van de BAT-mobielen, een van de zwarte Chevrolets die gebruikt werden door THE A-TEAM, de Vintage Bentley van Mrs. Peel uit THE AVENGERS en de Jaguar waarin Simon "Roger Moore" Templar, alias THE SAINT, rondreed. Verder staan er diverse wagens uit Engelse TV-series, onder andere die van MR. BEAN (met op het stuur zittend: zijn speelgoedbeertje).

.The Mini of BEAN

Het museum is trots op het bezit van de "live-size" FAB 1, de auto uit THE THUNDERBIRDS, waarin Miss Penelope werd rondgereden door haar butler Parker.
Het viel niet mee om de wagen, die speciaal is gebouwd om indertijd de TV-serie te promoten, te verkrijgen. Maar het gevaarte staat er.

Heel wat voor een klein museum, waar je ook nog foto's met handtekeningen kunt kopen van de meest uiteenlopende artiesten (en voor de meest uiteenlopende prijzen).

== EINDE VAN DEZE AFLEVERING ==