Muziek
Up Kinderen Muziek Autos Robin Hood Onzichtbaar Huishoud-hulp Poppenkast Religie

 

 

Muziek is een van de oudste vormen van kunstzinnige expressie en er zijn maar weinig mensen die ongevoelig zijn voor muziek. Het belang ervan bij beeld wordt meestal aangetoond door een stukje film te laten zien met op de achtergrond bepaalde muziek. Vervolgens wordt dat filmpje nog een keer gedraaid, maar nu met een ander soort muziek. De scene die eerst romantisch leek, blijkt de tweede keer spanning op te roepen.
Muziek bij film, en dus ook bij TV, is belangrijk. Dat geldt zelfs voor een begintune van een TV-serie, want die zet je al bij voorbaat in een gewenste gemoedstoestand: "het gaat spannend worden", "het wordt grappig" en als je niet van romantische series houdt, haak je al af bij de openingsmuziek.

Bij een TV-serie kan het vooral goed werken omdat hier van "herhaling" sprake is. En "herhaling" is weer van belang voor "hits" - het geeft ons de gelegenheid om aan een nummer te wennen - en dat heeft weer als resultaat dat TV-serie-tunes hits kunnen worden.

De man die je op deze pagina televisies ziet dirigeren is Mike Post, die heel wat hitgevoelige tunes op zijn naam heeft staan. Het is de hoes van een LP met o.a. Thema's van HILL STREET BLUES, THE GREATEST AMERICAN HERO, MAGNUM P.I. en THE ROCKFORD FILES.