Kinderen
Up Kinderen Muziek Autos Robin Hood Onzichtbaar Huishoud-hulp Poppenkast Religie

 

Kinderen zijn leuk om naar te kijken; hun kijk op de wereld is voor volwassenen amusant; kinderen zelf vinden het leuk om naar andere kinderen te kijken - genoeg redenen om kinderen in TV-series te laten optreden.

Acteren is niet hetzelfde als spelen (toneel SPELEN is dan ook eigenlijk geen goed begrip). Acteren is hard werken en voor de TV en in de film kun je er een hoop geld mee verdienen. Dat is een vruchtbare bodem voor problemen. En die problemen begonnen al vroeg.

In Californië werd al in de 30er jaren een wet aangenomen, The Coogan Law, nadat acteur Jackie Coogan ("The Kid" met Charlie Chaplin!) zijn ouders voor de rechter had moeten dagen wegens mismanagement van zijn verdiensten als kind-acteur. De Californische wet moest ervoor zorgen dat de verdiensten van een kind op een aparte rekening zouden moeten worden bewaard.

Het had moeten werken, maar deed het kennelijk niet, want ook kind-acteur Gary Coleman (DIFF'RENT STROKES) moest eind jaren 80 zijn ouders en managers voor de rechter dagen toen bleek dat van de 24 miljoen dollar die hij in z'n carrière had verdiend er nog maar 220.000 dollar over was. Hij kreeg uiteindelijk 3.8 miljoen dollar als compensatie.

Maar geld is niet altijd het antwoord.....