Robin Hood
Up Kinderen Muziek Autos Robin Hood Onzichtbaar Huishoud-hulp Poppenkast Religie

 

 

INLEIDING

 


Ik kan me nog goed herinneren dat ik de TV-serie THE ADVENTURES OF ROBIN HOOD volgde op TV-Noordzee, de piratenzender die uitzond vanaf het zogenaamde REM-eiland. Het was een TV-serie die door de nieuwe produktiemaatschappij ABC was gemaakt voor de (in 1955) nieuwe commerciŽle Engelse TV-zender ITV. De serie scoorde ook in Amerika, waar het later ook wel ADVENTURES IN SHERWOOD FOREST werd genoemd. De serie ging zelfs eerder in Amerika van start, namelijk op 26 september 1955, daarna volgde op 17 februari 1956 Engeland.

Toen de serie op TV-Noordzee draaide was het al oud, want dat was eind 1964.
Na het verdwijnen van het REM-eiland nam de AVRO de serie over, maar zond helaas maar ca. 16 van de 143 afleveringen uit.

Ik ben een liefhebber van Groot-BrittanniŽ. Behalve de taal, de oude monumenten zoals Stonehenge en Avebury, spookhuizen, druÔden en vele tradities, ben ik ook geboeid door de verhalen van King Arthur en Robin Hood. Toen ik dan ook met vakantie naar Engeland ging, in de 70er jaren, bezocht ik al die interessante plaatsen en ben dus ook in Nottingham geweest, de buurt die Robin Hood onveilig zou hebben gemaakt - althans voor de rijken.

Op de volgende bladzijden komen de TV-series langs die te maken hebben met Robin Hood. Ik doe dit aan de hand van een zoektocht naar de Ťchte Robin Hood.