C-D
Up A-B C-D E-F-G H-I-J-K L-M-N O-P-Q-R S-T-U-V W-X-Y-Z

 

C

CAR 54, WHERE ARE YOU ?

VPRO, NTS  van  4-oktober-1964  tot  3-juni-1967 - 40 afleveringen.

Toen wij hier voor het eerst Toody en Muldoon te zien kregen, op 12-september-1964 in België onder de titel: "De Wijkagenten" en op 4-oktober-1964 bij de VPRO onder de titel: "Patrouillewagen 54 ...Antwoordt !", was deze in Amerika al een jaar eerder gestopt.

CHARLIE'S ANGELS

TROS  van  1-juli-1977  tot  30  ,47 afleveringen.

Een aanvankelijk succesvolle TV-serie waarin drie ondernemende vrouwen door ene Charlie van de politieacademie wordt afgehaald om voor zijn detectivebureau te werken. Niet bepaald het gewone detectivewerk, maar gevaarlijke klussen met veel actie. Niet voor niets was het thema meer dan 25 jaar later goed genoeg voor een speelfilm.

Aanvankelijk werden de drie Angels gespeeld door Farrah Fawcett (Jill Munroe), Kate Jackson (Sabrina Duncan) en Jaclyn Smith (Kelly Garrett). Maar al na het eerste seizoen hield Farrah Fawcett ermee op en werd vervangen door Cheryl Ladd (Kris Muroe, zus van Jill). Het vierde seizoen hield ook Kate Jackson het voor gezien en werd vervangen door Shelley Hack als Tiffany Welles. Het vijfde en laatste seizoen maakte de verandering compleet, toen ook de laatste orginele Angel het liet afweten: Jaclyn Smith werd vervangen door Tanya Roberts als Julie Rogers. Het was tevens het laatste seizoen.
De stem van Charlie Townsend was alle vijf seizoenen van John Forsythe en zelfs in de filmversie uit 2000 was hij Charlie's stem. David Doyle speelde ook alle vijf seizoenen mee als John Bosley, maar heeft de film niet meer meegemaakt, want hij overleed in 1997. In de filmversie werd zijn rol gedaan door Bill Murray.

Met Charlie's Angels verging het op de Nederlandse TV, zoals het wel vaker gebeurt: de interesse van de omroep neemt af en daarmee ook de frequentie van uitzendingen. Aanvankelijk waren de uitzendingen eens in de 14 dagen. Ik heb tot eind 1981 niet meer dan 47 (van de 109) afleveringen geteld, met ca. 12 afleveringen in 1980 en 6 afleveringen in 1981. Afleveringen werden steeds meer gebruikt als "vullertjes".

Categorieën: Muziek, Auto's, Onzichtbaar

Links: Fanpage

LE CHEVALIER DE MAISON ROUGE.

NCRV  van  11-oktober-1963  tot  5-maart-1964 - 13 afleveringen.

Het verhaal werd geschreven door Alexander Dumas sr.
In datzelfde jaar, maar een paar maanden eerder en ook bij de NCRV, zagen we een Franse TV-serie geschreven door zijn zoon: LE COMTE DE MONTE-CHRISTO. Drie jaar later, in 1966, zagen we Monte-Christo nog eens in een Engelse uitvoering bij de VARA.

CIRCUS BOY

NCRV  van  26-juli-1961  tot  25-september-1963 - 20 afleveringen.

Dit was een zomerserie die de NCRV uitzond in de maanden Juli-september. Hoofdpersoon in deze serie was Corky een 12-jarige weesjongen die geadopteerd was door de artiesten van een rondtrekkend circus. In de serie volgden we het circus en zagen we wat Corky allemaal meemaakte. Corky moest zorgen voor Bimbo, een baby olifant.

Corky werd gespeeld door Mickey Braddock, die later onder zijn eigenlijke naam Mickey Dolenz deel uitmaakte van de popgroep The Monkees. Daarnaast zagen we Noah Beery als Joey de Clown en Billy Barty als Little Tom, de dwerg. Robert Lowery speelde Big Tim Champion, de baas van het circus.

Categorieën: Muziek

LE COMTE DE MONTE CRISTO

NCRV  van  21-juni-1963  tot  23-juli-1963 - 7 afleveringen.

Het beroemde verhaal van Alexander Dumas (junior), waarin we zien hoe een succesvolle Edmond Dantes door twee jaloerse vrienden en de magistraat erin wordt geluisd en op een gevangene-eiland terechtkomt. Daar komt hij in contact met een medegevangene, een priester, die hem doet begrijpen wie verantwoordelijk zijn voor zijn gevangenschap. Als deze overlijdt, weet Edmond te ontvluchten en gaat naar het eiland Monte Cristo, waar de priester een grote schat had begraven. Dan begint de wraakneming van Edmond op de drie mannen die een groot deel van zijn leven hadden ontnomen.
Drie jaar later zagen we Monte-Christo nog eens in een Engelse uitvoering bij de VARA. Het was een 10-delige serie die van 3-oktober tot 24-november-1966 werd uitgezonden met in de hoofdrol Alan Badel.
Er is zelfs een Nederlandse versie geweest, een 7-delige serie die de KRO uitzond van 7-februari tot 20-maart-1972 met Wim de Meyer als Emond Dantès.
Het verhaal was onlangs ook nog te zien op de BBC als een mini-serie uit 1998 met in de hoofdrol Gérard Depardieu.

THE COSBY SHOW

NCRV  van  1-oktober-1985  tot 12-april-1993 - 196 afleveringen.

Bill Cosby werd bekend door de TV-serie I SPY, waarin hij samen met Robert Culp de hoofdrol vertolkde. Dit was tot dan toe nog niet voorgekomen op de Amerikaanse TV: een (weliswaar gedeelde) hoofdrol voor een neger. En van de twee hoofdrolspelers was het juist Bill Cosby die meer succes had. Toen in 1968 de serie I SPY stopte, kreeg Cosby in 1969  een eigen show: THE BILL COSBY SHOW. Het was een comedy, waarin Cosby een sportleraar was. De NOS zond er 6 afleveringen van uit. In 1972 probeerde hij het nog eens in THE NEW BILL COSBY SHOW, een serie die helemaal niet in Nederland is uitgezonden. In 1985 begon dan THE COSBY SHOW die van hem de duurst betaalde TV-ster van Amerika zou maken: 2.5 miljoen dollar per aflevering. Overdrijven kunnen ze in Amerika. 

De serie gaat over de familie Huxtable family. Dr. Heathcliff Huxtable is getrouwd met Clair Huxtable (Phylicia Rashad) en hebben vijf kinderen: Sondra, Denise, Theodore, Vanessa, and Rudy. De oudste dochter verlaat al gauw de serie en komt af en toe als gast nog even langs. Als tweede gaat Denise het huis uit: ze gaat studeren en speelt een hoofdrol in de spin-off serie A DIFFERENT WORLD. Het gaat niet zo goed. Ze wordt overschaduwd door de andere actrices en verlaat de serie, die overigens gewoon doorging en ook veel succes had.
Rudy, de jongste, werd ook steeds ouder en het was tijd voor een nieuw kind in de serie, die werd gevonden in de stiefdochter van Denise: Olivia Kendall. Ze kwam er in 1989 bij en werd gespeeld door Raven-Symone.

De serie loopt 8 jaar, van 1984 tot 1992 en is tot het laatst toe erg succesvol.

Categorie: Kinderen

Link:   Fanpage

D

DAD'S ARMY

VARA  van  11-juni-1972  tot   ? -  ? afleveringen.

Mr. Mainwaring is bankdirecteur in het plaatsje Walmington-On-Sea in 1939, als de 2e Wereldoorlog uitbreekt. Iedereen in het plaatsje wordt gevraagd lid te worden van de "Home Guard", een plaatselijke legereenheid, die verantwoordelijk is voor de veiligheid in die plaats. Mainwaring wordt leider van de plaatselijke eenheid en Wilson, z'n ondergeschikte in de bank, wordt sergeant. Verder zijn er Frazer, een Schot en Undertaker en "Jonesy", de slager.

Uit: DAD'S ARMY van Bill Pertwee
Op de 80ste verjaardag van Arnold Ridley.

De uitermate aardige bejaarde Private Godfrey werd gespeeld door de toneelschrijver Arnold Ridley, die 35 toneelstukken op zijn naam heeft staan, waavan "The Ghost Train" wel de bekendste is. Op de Nederlandse TV was al in februari-1957 een stuk van hem te zien, uitgezonden door de NCRV in een vertaling van Max Douwes. Of "The Ghost Train" ook in Nederland is uitgezonden weet ik niet, maar in ieder geval wel door Duitsland (13-mei-1964, was al een herhaling).

Dat Jimmy Perry deze serie bedacht is geen toeval geweest. Perry maakte begin 1940 deel uit van The Home Guard in Barnes en Watford (Gunner Perry). Daarna ging hij naar India, wat ons de serie IT AIN'T HALF HOT, MUM  opleverde. Terug uit India ging Perry werken bij Butlin's Holiday Camp in Pwlheli (Wales), waar hij in 1952 deel uitmaakte van "the entertainment staff". Dat leverde de TV-serie HI-DE-HI op.

DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND

KRO  van  16-januari-1978  tot  29-januari-1980 - 16 afleveringen in 2 series.

Géén verhaal over een hond, maar over ene Erik Odekerke, die in het Limburgse land kapelaan wordt in het landbouwdorpje Geleen. De belevenissen van de onervaren en wat naïeve kapelaan beginnen in 1914 met zijn komst in het dorpje. Boven hem staat pastoor Bonhomme, die zich de "herder" van de parochie noemt en kapelaan Odekerke duidelijk maakt dat hij de "herdershond" is.

Erik Odekerke heeft nog iemand boven zich waar hij regelmatig mee in gesprek is: zijn beschermengel. Het deed mij een beetje denken aan de films van Fernandel, waar deze als Don Camillo met Jezus praat in zijn strijd met de communistische burgemeester.

Een katholiek thema dus, uitgezonden door de KRO. Maar ook een serie met gevoel en medemenselijkheid, factoren die nog steeds een belangrijk gegeven zijn bij deze omroep, met programma's als Spoorloos, Memories, en radioprogramma's als Goudmijn en Theater van het Sentiment. Dat sentiment kwam natuurlijk ook terug in DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND, omdat het een leven in 1914 liet zien in een groener landschap. De opnames werden dan ook niet in Geleen gemaakt, maar bij Eijsden, waarvan de bevolking figureerde in de serie.

Er speelden grote Nederlandse acteurs in mee, zoals Ko van Dijk, Jan Teulings, Joop Doderer, Hella Faassen. Guus Hermus. Kees Brusse, enz. enz. Maar de hoofdrol was voor de in ons land nog niet zo bekende Vlaamse acteur Jo de Meyere. Hij won al snel de harten van het Nederlandse volk met zijn overtuigende natuurlijke spel. De serie was een van de best bekeken series van 1978.

Willy van Hemert regisseert Jo de Meyere.

(foto: KRO-gids Jan.1978)

Ook de regisseur was geen onbekende: Willy van Hemert. Hij regisserde al voor televisie sinds 1951 en bracht in de 70er jaren grote produkties op de tv, zoals BARTJE, DE GLAZEN STAD, DE KLEINE WAARHEID, en ga zo maar door. Van DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND was hij bovendien de schrijver, waarbij hij zich liet inspireren door het boek "Kroniek eener parochie" van de Limburgse priester Jacques Schreurs msc.

 

Uitzendingen Dagboek van een Herdershond

comp.

Dinsdag 27-nov-1979

1 Ma 16-jan-1978  9 Di  4-dec-1979
2 Ma 23-jan-1978 10 Di 11-dec-1979
3 Ma 30-jan-1978 11 Di-18-dec-1979
4 Ma 6-feb-1978 12 Di 25-dec-1979
5 Ma 13-feb-1978 13 Di  8-jan-1980
6 Ma 20-feb-1978 14 Di 15-jan-1980
7 Ma 27-feb-1978 15 Di 22-jan-1980
8 Ma  6-mrt-1978 16 Di 29-jan-1980
  alle uitzending via Nederland 2   Rolverdeling

Uiteraard volgden herhalingen. Een volledige herhaling, inclusief de compilatie van de eerste serie ("Bladeren in het dagboek van een herdershond")  begon op vrijdag 10 augustus 1984. Dit keer werd de serie elke vrijdag op Nederland 1 uitgezonden. De eerste serie eindigde op vrijdag 28 september van dat jaar. Zaterdag 29-juni-1985 was op Nederland 2 de compilatie te zien en vanaf dinsdag 2-juli-1985 werd de tweede serie uitgezonden op Nederland 1, elke dinsdag tot 20 augustus 1985.

Eind 2003 volgde de laatste herhaling van deze speciale serie. Bovendien werden toen de uitzending vergezeld door interviews van Frits Spits over de serie met de (nog levende) acteurs.

Categorie: Religie. 

Link: Foto's uit de serie.

HET DAGBOEK VAN JOOP TER HEUL

KRO  van  7-oktober-1968  tot  30-december-1968 - 4 afleveringen.

Een "muzikaal spel" naar het meisjesboek van Cissie van Marxveldt. In de hoofdrol zagen we Trudy Labij als Josephine ter Heul en naast haar zangeres Thérèse Steinmetz, die de rol van Julie ter Heul voor haar rekening nam. Voor zover ik heb kunnen nagaan is dit de enige TV-serie waarin Thérèse een rol had. Verder speelden in de serie Ben Aerden (als hun pa ter Heul), René Frank, Willem Nijholt, Ida Bons, Marjan Berk en Sylvia de Leur. 

DAKTARI

KRO  van  21-oktober-1967  tot   5-juli-1973 - ca. 89 afleveringen.
E.O.   van    3-oktober-1985  tot  14-januari-1988

De in Hongarije geboren producer Ivan Tors was verantwoordelijk voor dierenseries als FLIPPER, DAKTARI en GENTLE BEN, en dat maakte van hem een multimiljonair. De serie DAKTARI werd gefilmd in een "wild-animal park" bij Los Angeles, genaamd: "AFRICA - U.S.A." Dit park werd door Ivan Tors opgezet samen met Ralph Helfer, een deskundige in dier-gedrag. De bedoeling van het park was om dieren te trainen en filmen voor Hollywood-produkties.
In dat park werd ook de bioscoop-film: "Clarence, the Cross-eyed Lion" in 1965 gemaakt, waarop de serie DAKTARI is gebasseerd. Daarin was Marshall Thompson als de dokter (in het swahili: 'daktari') te zien. Zijn dochter werd daarin gespeeld door Betsy Drake. In de serie werd dat Cheryl Miller, die overigens ook in de filmversie te zien was, maar in een andere rol.
Zij waren de enige twee menselijke acteurs uit de film die ook in de serie speelden.
De film is ook diverse malen op de Nederlandse tv geweest, ondermeer op 7-augustus-1976 (toen de serie bij de KRO al was afgelopen) en op 15-december-1984. Daarna startte de Evangelische Omroep opnieuw met de serie en in 1997 kwam de serie op TV 10 (GOLD).

In Amerika liep de serie van 11-Januari-1966 tot 15-Januari-1969. In de lente van 1969 had het park "AFRICA - U.S.A." te lijden van hevige overstromingen en dat leidde tot de sluiting van het park. De wegen van Ivan Tors en Ralph Helfer scheidden zich en Ralph opende een ander park in de heuvels ten noorden van Los Angeles met hetzelfde doel: trainen van dieren voor Hollywood. Ralph Helfer ging ook regelmatig naar Kenya waar hij zich inzette voor het welzijn van de dieren. Ivan Tors verlegde ook zijn koers en ging zich toeleggen op documentaires, zoals "Raadsels van de Dierenwereld".

DAKTARI is een van de weinige serie waarvan we in Nederland alle afleveringen hebben gezien. Naast Dr. Marsh Tracy en zijn dochter Paula zagen we ook Mike, een afrikaan die werd gespeeld door Hari Rhodes, en Hedley, de Engelse parkwachter. De assisent van Dr. Tracy was Jack Dane, gespeeld door Yale Summers, die het laatste jaar de serie verliet en opgevolgd werd door Ross Hagen in de rol van Bart Jason, een voormalige jager die nu fotosafari's leidde. Dat jaar kwam ook het 7-jarige weesmeisje Jenny Jones erbij, gespeeld door Erin Moran.
Twee hoofdrolspelers die we niet mogen vergeten zijn natuurlijk Clarence, de schele leeuw, en Judy, de ondeugende maar slimme chimpansee.

DAPPERE DODO

KRO  van  3-februari-1955  tot  20-mei-1964 - 75 afleveringen.

Jongens, meisjes, kijk nu goed
Wat die dapp're Dodo doet
't Is een jongen met veel pit
Waar geen greintje kwaad in zit
Hij is jullie dikke vrind
die je heus wel aardig vindt
Daad'lijk staat hij voor je neus
Kijk, daar is ie, echte waar, heus

dapperedodoF.jpg (171205 bytes)

Jongens, meisjes, wat een pech
Dapp're Dodo gaat nu weg
Maar hij komt een volgend keer
met zijn avonturen weer
En hij trekt dan blij van zin
weer de wijde wereld in
Kind'ren let dan allen op
Anders heb je heus een strop.

Misschien kunt u ze nog herinneren: Dappere Dodo, Kees (z'n vriendje), opa Buiswater, juffrouw Vulpen (die van dichten hield en de zin van een ander altijd aanvulde met een rijmende zin) en De kapitein (zijn schip: De Schele Zeemeermin).
Na de aflevering van Dodo's verjaardagsfeest in de eerste aflevering begon Dodo's eerste avontuur dat zich in "Amerika" afspeelde en na Dodo's volgende verjaardag (gevierd op 1-februari-1956) gingen ze naar Zwitserland.  Op 24-november-1956 trouwen juffrouw Vulpen en de kapitein.
Opa Buiswater werd 80 jaar op 7- juni-1958 en daarna beleefde Dodo zijn avontuur op de Zuidpool. Ze gaan naar Bagdad en daarna stopt de serie op 21-november-1959.
Dodo schijnt alweer in Amerika te zijn geweest als hij op 5-september-1962 weer terugkeert en allerlei avonturen beleeft tot 20-mei-1964.

De poppen waren van Bert Brugman's poppentheater, dat al op dinsdag 9-oktober-1951 te zien was bij de eerste VARA televisie-uitzending in een poppenspel geschreven door Willy van Hemert: "Twee cameraatjes".

Categorieën: Muziek, Onzichtbaar

DENNIS THE MENACE

AVRO van 8-oktober-1966  tot  20-mei-1967 - 9 (!) afleveringen.

Inderdaad, slechts 9 afleveringen kregen wij te zien van de avonturen van deze deugniet op de Nederlandse TV. De serie was zeer succesvol en er werden maar liefst 146 afleveringen gemaakt. In die tijd kon er in ons land niet meer dan een aflevering per maand vanaf. Jay North, die de deugniet speelde van 1959 tot 1963, was later niet meer vaak te zien, maar deed nog wel stemmen in cartoon-series, zoals PEBBLES AND BAMM BAMM (naast Sally Struthers als Pebbles, 1973) en THE ARABIAN KNIGHTS (onderdeel van THE BANANASPLITS ADVENTURE HOUR, 1968).

Verder deden aan de serie mee Herbert Anderson en Gloria Henry als de ouders Henry en Alice. De buren waren George en Martha Wilson (Sylvia Field). Joseph Kearns speelde de buurman George Wilson van 1959 tot 1962 toen hij, nog vóór het einde van het seizoen, overleed. Zijn rol werd overgenomen door Gale Gordon. Gale, die eigenlijk Charles Aldrich Jr. heet, deed als broer John Wilson zijn entree in de serie en kwam logeren. Het seizoen daarna bleek dat John Wilson er was blijven wonen, maar met z'n eigen vrouw Eloise (Sara Seeger). 

Voor wie dol is op trivia: 
Joseph Kearns speelde diverse bijrollen in TV-series en was ook in twee afleveringen van I LOVE LUCY te zien.
In de serie DENNIS THE MENACE speelde George Cisar van 1961 tot 1963 de rol van politieagent met de naam Theodore Mooney. Gale Gordon werd in 1963 Theodore J. Mooney in de TV-serie THE LUCY SHOW.
Het stripverhaal van Ketcham begon in 1951, het geboortejaar van Jay North die Dennis speelde.

Net zoals HAZEL, was de oorsprong van de serie een cartoonserie en werd bedacht en getekend door Hank Ketcham. 
Hank stopte vroegtijdig zijn studie en ging werken voor Walter Lantz en Walt Disney. In 1951 kwam hij met het stripverhaal van het 5-jarige, goedbedoelende, maar altijd problemen gevende jongetje Dennis, waarbij vooral de buurman het moest bezuren. Wellicht werd Hank geïnspireerd door zijn eigen zoontje Dennis, die op dat moment 4 jaar was.

Henry King Ketcham werd in 1920 op 14 maart geboren in Seattle. Behalve de tekenaar van Dennis, was hij ook schilder en een gallerij van zijn werk is te vinden op onderstaande link.

De TV-serie uit 1959 tot 1963 had een vervolg in een tekenfilmserie in 1988 en nog een tekenfilmserie in 1993-1994. Uiteraard bleef de bioscoopfilm niet achter: in 1993 speelde Mason Gamble daarin Dennis.

Categorieën: Kinderen

LINK: The Hank Ketcham Studio.

DISNEYLAND

NCRV van 13-februari-1958  tot  19-maart-1961 - 36 afleveringen.

DISNEYLAND is een serie met allerlei verschillende tv-films, waaronder documentaires, tekenfilms, drama's en dierenfilms. In Nederland zond de NOS, NTS, NCRV en TROS in ieder geval afleveringen uit, maar ongetwijfeld zullen andere omroepen ook uit deze enorme bron materiaal hebben gehaald.

De serie begon in Amerika op 27-oktober-1954 bij de Amerikaanse zender ABC.
De andere Amerikaanse zenders, CBS en NBC wilde Walt Disney ook wel, maar ze waren niet bereid om mee te betalen aan Disney's nieuwe amusementspark "Disneyland". ABC deed dat wel en stak 500.000 dollar (in die tijd zeer veel geld) in het park en betaalde Disney bovendien 50.000 dollar per programma.
ABC had goed gekozen, want niet alleen werd het park een groot succes, maar feitelijk werd DISNEYLAND ABC's eerste grote hit-serie. De serie bestond uit een mix van documentaires, cartoons, live-action avonturenfilms en natuur-verhalen, vaak over dieren. Regelmatig werden er tussen nieuwe afleveringen ook herhalingen getoond - een formule die kennelijk succes had, want in 1990 bestond de serie nog steeds.

In december 1954 begon DISNEYLAND met een DAVY CROCKETT film, de eerste van een serie van drie films over deze historische figuur:
1."Davy Crockett, Indian Fighter" (15 Dec. 1954)
2."Davy Crockett Goes To Congress" (26 Jan. 1955) en
3."Davy Crockett At The Alamo" (23 Feb. 1955)
DAVY CROCKETT sloeg in als een bom en het publiek schreeuwde voor méér, hoewel Davy Crockett in de derde film doodging. Maar Walt Disney is de kwaadste niet en hij bracht nog een aantal films met Davy Crockett en avonturen die afspeelden vóór zijn dood. 
De serie maakte van acteur Fess Parker een beroemdheid en de serietune: "The Ballad Of Davy Crockett", werd een hit.

In 1988 kwam er een revival van DAVY CROCKETT. Johnny Cash trad op als een oude Davy Crockett, die terug keek op zijn leven dat werd gespeeld door Tim Dunigan.
Het was de bedoeling dat het een serie werd, maar er werden slechts twee afleveringen gemaakt, die de NCRV in 1990 uitzond.

THE DUKES OF HAZZARD

AVRO van 5-juni-1981  tot  23-juli-1984 - 55 afleveringen.

Een zeer succesvolle serie in Amerika, die op 26-januari-1979 begon en na143 afleveringen eindigde in 1985. De AVRO zond niet alleen veel minder afleveringen uit, maar deed dat ook nog onregelmatig. Het was een beetje een zomerserie, die drie jaren tussen juni en september werd uitgezonden. Het laatste jaar, tussen 3-december-1983 en 23 juli-1984 zond de AVRO heel onregelmatig slechts 6 afleveringen uit.

In de VS werd de tune "Good Ol' Boys" van Waylon Jennings een hit in 1980 (#21).

De Duke familie bestond uit de twee knapen Luke (links) en Bo (rechts) gespeeld door Tom Wopat en John Schneider en de sexy Daisy Duke (Catherine Bach) en oom Jesse, gespeeld door Denver Pyle, die we van 1979 tot 1982 ook bij de EO konden zien als Mad Jack in de serie THE LIFE AND TIMES OF GRIZZLY ADAMS. En dan was er natuurlijk "General Lee", de auto van de Duke-boys.

Tom Wopat en John Schneider verlieten in 1982 de serie vanwege een despuut over hun contract met betrekking tot hun salaris en hun deel van de royalties van Dukes-artikelen, zoals T-shirts, spelletjes, speelgoed, enz.   Warner Brothers ging op zoek naar twee nieuwe Dukes, die ze vonden in Byron Cherry en Christopher Mayer. In de serie werd verklaard dat Coy en Vance Duke na 6 jaar afwezigheid terugkeerden en dat Luke en Bo Hazzard County hadden verlaten om hun geluk op de racecircuits te proberen.
Niemand was gelukkig met deze situatie en eind van dat seizoen keerden Tom en John weer terug.

Op Internet zijn vele sites te vinden die over deze TV-serie gaat.

Categorieën: Muziek, Auto's.